FRIZIANUL SAU PERLA NEAGRA OLANDEZA

9 04 2009

Rasa Friesian este o rasa de cai cu sange rece, crescuta in nordul Olandei, in regiunea Friesland. Calul este un descendent al vechilor Cai de Padure din Europa. In Olanda este admirat la fel de mult astazi ca si in trecut. Romanii foloseau rasa Friesian ca si cai de munca. Acesti cai au purtat cavalerii fresieni si gemani in cruciade timp de o mie de ani. In timpul Razboiului de Opt Ani, cand Spania a ocupat Olanda, au fost facute incrucisari cu sange de Andalusian, ceea ce a dus la o imbunatatire a acestei rase.

Rasa Friesian este considerata a fi o rasa foarte frumoasa, puternica si energica. Acesi cai au fost adesea folosit ca si cai de funeralii, datorita parului negru, a prezentei si a actiunii lor notabile. Mai tarziu, au fost folositi si in arenele circurilor. Este un minunat cal de trasura, calarie, dar si de munca in ferme, din aceste motive fiind folosit pentru imbunatatirea calitatilor altor rase de cai. Unele dintre aceste rase sunt Oldenburg, Dales si Fell Pony, Old English Black, Norwegian Dole Gudbrandsal si England’s Great Horse, numit astazi Sire.

12

32

21

Anunțuri

Acțiuni

informatie

3 responses

13 04 2009
kidy

Multumim Alicia ca ne furnizezi informatii despre aceste magnifice animale si asteptam sa ne scrii despre mai multe rase de cai.

26 10 2010
Rey Adrian Radu

Va invitam sa vizitati noul magazin on-line cu echipamente pentru calarie si potcovit, servicii de turism ecvestru si potcovit profesional: http://www.agromdorna.ro
Asteptam atat sugestiile cat si comenzile dumneavoastra.
Suntem intotdeauna deschisi la noi parteneriate si propuneri de colaborare.
In mod particular ne intereseaza pe viitor sa ne implicam cat putem si noi acum fiind la inceput in campanii si orice actiuni cat de mici de promovare a imbunatatirii conditiilor in care sunt crescuti caii in Romania si mai ales a mentalitatii oamenilor in general referitor la respectul fata de cai. Avem deja o colaborare de cativa ani cu fosta Liga Internationala de Protectie a Calului (ILPH) – actuala World Horse Welfare si speram sa gasim cat mai multi colaboratori in tara pentru a avea rezultate.

Astept un contact de la dumneavoastra si speram intr-o buna colaborare pe viitor.

21 10 2011
EU

vr mai multe rase

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: